Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Τρίτη, 22/11/2022: Εργασίες ημέρας

 


Γλώσσα: Με τη βοήθεια της γραμματικής από το σπιράλ τετράδιό μας και της προηγούμενης ανάρτησης, συμπληρώνουμε τις ασκήσεις 1 και 2 της επαναληπτικής φωτοτυπίας για τα επίθετα και τις επιθετικοποιημένες μετοχές (σε -μενος, -μενη, -μενο). Επίσης, ολοκληρώνουμε την εργασία 1, στη σελίδα 30 του Τ.Ε. (προσέχουμε πολύ τον χρόνο των ρημάτων).
Μαθηματικά: Συμβουλευόμαστε τη "Διερεύνηση" (σελίδα 49 - Β.Μ.) και την αντίστοιχη ανάρτηση, για να ξαναθυμηθούμε τη θεωρία, την 1η εφαρμογή και τα ερωτήματα 2 και 3 του "Αναστοχασμού" (σελίδα 50 - Β.Μ.). Έπειτα, λύνουμε τις εξής ασκήσεις: 1α΄, 1β΄, 2β΄, 2δ΄, 2ζ΄ και 4, στη σελίδα 49 του Τ.Ε. (δηλαδή μόνο τις περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόσθεση κλασμάτων).
Σχολική ζωή: Επειδή ποτέ δεν είναι αρκετές οι συμβουλές για την ασφάλειά μας στο διαδίκτυο, τη Δευτέρα, 21/11, μας επισκέφθηκε η κ. Μόρφω Παπανώτα από το συμβουλευτικό κέντρο "Σταθμός", για να συζητήσει και να ενημερώσει σχετικά τους μικρούς μας φίλους. Για να δείτε φωτογραφίες από τη δράση, κάντε "Κλικ στη μάθηση" εδώ. Τέλος, μπορείτε να δείτε και τα έργα των παιδιών στο μάθημα των εικαστικών, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου